fbpx

Over RSZ

On pole position since 1955

Rob Slotemaker

Ruim 50 freelance instructeurs

HET ONTSTAAN VAN RENSPORTSCHOOL ZANDVOORT

Eind jaren ’50 werd Rensportschool Zandvoort opgericht door de legendarische Rob Slotemaker. In die tijd was Rob ook actief met zijn bekende antislipschool, vlak naast het circuit op een doodlopende weg.

De ideeën voor het oprichten van zowel de slipschool als de raceschool had Rob opgedaan tijdens zijn opleiding als straaljagerpiloot op Soesterberg. De besneeuwde start en landingsbanen vormde een perfect oefenterrein om al zijn sliptechnieken en race-ideeën uit te proberen.

Het unieke van Rob Slotemaker was dat hij niet alleen kon uitleggen hoe iets moest, maar ook waarom dat zo was. Ook nu nog maakt Rensportschool Zandvoort gebruik van deze duidelijke methode van lesgeven, bijgestaan door een groot aantal oud-cursisten en vaak zeer succesvolle coureurs.

HUUB VERMEULEN EN DICK VAN IPEREN

Rob startte de Rensportschool samen met de begaafde motortuner Henk van Zalinge. De naam werd afgeleid van het woord ’Autorensport’, gebaseerd op het Duitse woord voor autosport: ’Rennsport’. Gedurende de wintermaanden werden er op de zaterdagmiddagen trainingen georganiseerd, voornamelijk voor hun vrienden en bekenden. Deze opzet groeide al snel uit tot het instituut voor aankomende racers in Nederland!

Na het noodlottig overlijden van Rob Slotemaker in 1979 zette Henk van Zalinge de school voort met de hulp van autocoureur Dick van Iperen. De meervoudig Europees Kampioen in toerwagens en formuleauto’s Huub Vermeulen werd benaderd voor de functie van hoofdinstructeur.

Na een aantal jaren besloot Henk van Zalinge naar zonniger oorden te verhuizen en droeg Rensportschool Zandvoort over aan het duo Van Iperen / Vermeulen. Beiden vonden dat deze unieke opleiding niet verloren mocht gaan. Er werd besloten verder te gaan op de weg zoals Rob die had uitgezet.

TOEKOMST RSZ IN HANDEN FRANK KERSEBOOM

Naast de traditionele wintercursus organiseerde de school begin jaren ’90 ook circuitprogramma’s voor bedrijven en rijtrainingen voor diverse automerken. Vanwege de groeiende activiteiten werd in 1999 oud-cursist en RSZ-instructeur Frank Kerseboom gevraagd het managementteam te komen versterken. Daarbij werd tevens de wens uitgesproken dat Kerseboom de school in de toekomst zelfstandig zou gaan voortzetten. In de jaren die volgden groeide de oudste raceschool van Nederland (met ruim 50 freelance instructeurs en medewerkers) uit tot de grootste en meest succesvolle raceschool van Nederland…

Inmiddels 30 jaar (!) betrokken bij RSZ heeft de 3-voudig Nederlands Kampioen toerwagens met gepaste trots de volledige leiding over het erfgoed van Rob Slotemaker overgenomen. Huub Vermeulen en Dick van Iperen hebben per 1 januari 2012 een stap terug gedaan maar blijven nog frequent betrokken bij de veelzijdige RSZ activiteiten. Gelijk aan zijn beroemde voorgangers zal Frank Kerseboom de befaamde raceschool van Rob Slotemaker nog vele jaren met een enthousiast en sportief beleid voortzetten.

Kalender

 • vr
  21
  sep
  2018
  za
  22
  sep
  2018

  Midsummer Racecursus

  09:00Zandvoort
  Inschrijven is niet meer mogelijk

   

   

  Bekijk het tijdschema

 • za
  22
  sep
  2018

  Extra Racetraining

  09:00EU Upgrade | Zandvoort
  Extra Racetraining Midsummer
  22 September 2018
  22 september
  Beschikbaarheid: 14
  449.00
  Totaal €449.00
  Moment geduld a.u.b.
 • za
  22
  sep
  2018

  Vrij Rijden

  11:00 - 15:00Zandvoort
 • wo
  26
  sep
  2018

  Vrij Rijden

  13:00 - 18:00Zolder
 • wo
  03
  okt
  2018

  Vrij Rijden

  12:00 - 17:00Assen
 • vr
  12
  okt
  2018

  Vrij Rijden

  09:00 - 17:00Zandvoort

Klik hier voor volledige kalender