RACECURSUS

// DE RACECURSUS VAN RSZ

 • 2 of 3 volle cursusdagen
 • Compleet en gevarieerd programma’s
 • KNAF-gecertificeerde instructeurs
 • Vriendelijke en ontspannen sfeer

In 1955 begon de legendarische Rob Slotemaker zijn autorensportschool op het circuit van Zandvoort. Hieruit werd Rensportschool Zandvoort geboren. Een machtige opleiding waar je onder moeilijke (soms winterse) omstandigheden pas echt een auto op snelheid leert besturen! De uitvoerige oefenstof van RSZ vormde de basis voor een KNAF erkende raceopleiding. Vele duizenden cursisten waaronder Jan Lammers, Tom Coronel, Jaap van Lagen, Beitske Visser en Job van Uitert behaalden bij RSZ hun racelicentie. Nu, 65 jaar later, is de befaamde cursus van Slotemaker nog altijd de nummer 1 raceschool in Nederland. Start jij deze onvergetelijke levenservaring ook bij RSZ?

Heb jij vragen? Wellicht staat jouw vraag tussen de veelgestelde vragen.

// AANKOMENDE EVENEMENTEN

Racecursus

7/8
MRT

Racecursus

Nederland | CM.com Circuit Zandvoort

 • Add image
  Beginners // Gevorderd
 • Add image
  2 volledige dagen
 • Add image
  Eigen of huurauto
 • Add image
  KNAF Club licentie haalbaar
Racecursus

7/8/9
MRT

Racecursus

Nederland | CM.com Circuit Zandvoort

 • Add image
  Beginners // Gevorderd
 • Add image
  3 volledige dagen
 • Add image
  Eigen of huurauto
 • Add image
  KNAF EU licentie haalbaar

// BETER VIES HARD DAN MOOI LANGZAAM

// HOE ZIET EEN CURSUSDAG ERUIT?

ONDER- & OVERSTUUR

De basis ligt bij wagenbeheersing. Daarom besteden wij veel tijd aan het oefenen van onder- en overstuur. Eerst op lage snelheid rond een grote cirkel, daarna op hogere snelheid op de achtervolgingsdriftbaan.

REMTECHNIEK

Remmen! Om hard te gaan moet je ook optimaal leren remmen. Dat doen we tijdens een remproef waar we je leren tegen het blokkeren of tegen ABS aan te remmen voor maximale vertraging.

SLALOM

Tijdens de slalom komt alles samen: op de limiet tegen over- en onderstuur aan, ver voor je uitkijken, ideale lijnen rijden. En je tijd staat pas stil als je helemaal tot stilstand bent gekomen door op het juiste moment te remmen! Win jij een legendarisch RSZ Glaasje?

DE IDEALE LIJN

Als de oefeningen op de paddock erop zitten en we aan de basis hebben gewerkt, gaan we het circuit op! Eerst de baan leren kennen en zoveel mogelijk rondjes rijden met 1 (instructeur) op 3 (cursisten) begeleiding. Buiten, binnen, buiten.
rsz-racecursus-onderstuur-overstuur
rsz-bmw-in-pitstraat

SLIPSTREAMEN & INHALEN

Bij leren racen hoort ook leren slipstreamen en inhalen. Om in te halen moet je de slipstream van je concurrent of medecursist gebruiken. Duik laat uit de slipstream en rem later dan de ander. Op die manier leren we je de beste technieken om in te halen.

FORMATIE RIJDEN

Dicht naast elkaar rijden, spiegel aan spiegel, deurklink aan deurklink. Dat zijn de mooiste gevechten. Om je een beetje comfortabel te laten raken hiermee doen wij het formatierijden. Even een paar rondjes met alle cursisten 3 breed over het circuit.

SPRINTJES

Wie is het eerste weg? Optrekken in 1 of 2, hoeveel toeren moet je maken om optimaal weg te komen, veel of weinig wielspin? Dat leer je tijdens de proefstarts die we tijdens de sprintjes doen.

EN SPANNENDE OEFENWEDSTRIJDEN!

Het ultieme einde: Je eerste race! Alles wat we hebben besproken tijdens de cursus komt hierin voor. Je kennis over de regels en vlaggen, maar vooral je start en inhaaltechniek kun je hierin kwijt. Je eerste race, iets wat je nooit meer zal vergeten!

// DE HUURAUTO’S

peugeot206

Peugeot 206 GTi

1997 CC 4-CILINDER
138 PK / 190 NM
± 1.025 KG
5V HANDGESCHAKELD
VOORWIELAANDRIJVING

bmw

BMW 318ti (E36)

1895 CC 4-CILINDER
140 PK / 180 NM
± 1.150 KG
5V HANDGESCHAKELD
ACHTERWIELAANDRIJVING

bmw

BMW 325i (E30)

2500 CC 6-CILINDER
170 PK / 225 NM
± 1.075 KG
5V HANDGESCHAKELD
ACHTERWIELAANDRIJVING

bmw

BMW 325i (E36)

2500 CC 6-CILINDER
192 PK / 245 NM
± 1.175 KG
5V HANDGESCHAKELD
ACHTERWIELAANDRIJVING

DSC01478

BMW 130i (E87)

2996 CC 6-CILINDER
265 PK / 315 NM
± 1.300 KG
6V HANDGESCHAKELD
ACHTERWIELAANDRIJVING

Ontwerp zonder titel-3

BMW M3 (E46)

3246 CC 6-CILINDER
343 PK / 365 NM
± 1.300 KG
6V HANDGESCHAKELD
ACHTERWIELAANDRIJVING

Ontwerp zonder titel-4

BMW M240i CUP (F22)

2998 CC 6-CILINDER
410 PK / 600 NM
± 1.350 KG
8V AUTOMATISCH
ACHTERWIELAANDRIJVING

// OP ZOEK NAAR PROGRAMMA OP MAAT?

RSZ werkt aan een gedegen aanpak die past bij elk niveau, wat resulteert in een steile leercurve. Ben jij op zoek naar een plan van aanpak die het beste bij jou wensen en eisen passen? Neem dan contact met ons op voor een programma op maat.
Twijfel je welke training voor jouw interssant is? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijk gesprek waarbij wij kijken naar de huidige ervaring en wat jouw doelen zijn.
Ook als je vragen hebt over welke huurauto’s er beschikbaar zijn, wat de mogelijkheden zijn om met een groep te komen en/of speciale wensen hebt, wij helpen jou graag!

// RSZ ADVISEURS

marth

// Marth de Graaf