KLASSE INDELING

// VERSCHILLENDE KLASSEN

Om zo veilig mogelijk te Vrij Rijden met eigen auto zijn er verschillende klassen per dag waarin gereden wordt. Op deze manier wordt er verschil gemaakt in ervaring, niveau, soort auto’s en rondetijden.

// KLASSE INDELING

TOER KLASSE

De auto: deze klasse is puur bedoeld voor straatauto’s. Zoals een luxe gezinsauto, sportauto, cabrio, SUV, auto’s die getuned, gestyled of gepimped zijn maar ook youngtimers zijn welkom. De auto mag in ieder geval geen rolkooi hebben.

De rijder: kan een circuitverkenner zijn of juist een medium ervaren trackday-gebruiker. Wie voor het eerst komt, adviseren wij de begeleiding van een RSZ instructeur. Inhalen is toegestaan!

SPORT KLASSE

De auto: Hier rijden auto’s met rolkooi, zoals cursusauto’s, trackday auto’s of Westfield, Caterham’s en Donkervoort-achtige auto’s. Maar ook standaard straatauto’s zonder rolkooi mogen gewoon in deze klasse meerijden.

De rijder:
 kan een circuitverkenner zijn of juist een zeer ervaren trackday-gebruiker. Kortom: je mag inhalen en kunt ingehaald worden.

SPORT + KLASSE

Voorheen heette deze klasse de Supersport/Licentiehouders. Met ingang van 2022 heet de klasse eenvoudig Sport +.

De auto: Deelname met auto’s uit de Sport klasse en een beetje meer! Dikke toerwagens, (oude) raceauto’s en GT’s geven hier het tempo aan. Maar ook snelle straatauto’s (Porsche, Ferrari, etc.) zonder rolkooi komen hier goed tot hun recht!

De rijder:
 Dé klasse voor de zeer ervaren Track Day coureur. Kortom: je mag inhalen en kunt ingehaald worden.