fbpx

NIELS LANGEVELD IN ADAC TCR GERMANY OP JACHT NAAR ZIJN VIJFDE TITEL IN TIEN JAAR AUTOSPORT

Sassenheim, 9 maart 2018. Niels Langeveld heeft voor zijn tweede seizoen in TCR Germany slechts één doel: samen met zijn team racing one kampioen worden! “Dit wordt mijn tiende seizoen in de autosport en tot nu toe ben ik kampioen geworden in elke raceklasse waarin ik ben uitgekomen. Afgelopen seizoen hadden we een moeilijke start met het vinden van de juiste set-up van de Audi RS3 LMS, maar later in het seizoen hebben we meerdere keren laten zien dat we ook in deze ijzersterke competitie kunnen winnen. We hebben veel geleerd, zijn nu uitstekend op elkaar ingewerkt en gaan voor niets minder dan de titel in TCR Germany 2018”, zo zegt Langeveld strijdvaardig.

382cc78b-d16c-4af6-bbc8-a3dc65f2453d

Tien jaar geleden maakte Niels Langeveld zijn entree in de autosport in de Suzuki Swift Cup, een opstapklasse voor jong racetalent. In zijn eerste seizoen racete hij al vier keer naar het podium en in 2010 werd de snelle Sassenheimer kampioen in de Swift Cup. De volgende stap was de Dutch Renault Clio Cup, waarin Langeveld al in zijn tweede seizoen de titel veroverde. In 2015 volgde de titel in de Benelux Clio Cup en in 2016 bewees Langeveld hoezeer hij als coureur gegroeid is door in de prestigieuze SEAT Leon Eurocup als rookie tussen zeer ervaren SEAT-coureurs direct de titel te pakken.

In zijn eerste seizoen in TCR Germany kende Niels Langeveld in het extreem grote veld van 44 TCR-bolides van diverse merken aanvankelijk wat tegenslag. Toen Langeveld samen met zijn team racing one en zijn coach/engineer Herman de Jager eenmaal een goede set-up had gevonden voor de Audi RS3 LMS, leverde dat met de eerste TCR-zege voor Audi meteen een fantastisch resultaat op. Ook op zijn thuiscircuit Zandvoort bleek Langeveld in zijn Racing One Audi een niet te kloppen combinatie.

In 2018 doet de FIA zijn intrede in de TCR en dat is voor Langeveld een enorme opsteker. “De Balance of Performance, waarmee de auto’s op elkaar worden afgesteld, wordt veel serieuzer. Daardoor komen de prestaties van de TCR-auto’s dichter bij elkaar te liggen. Dat is voor de Audi denk ik een voordeel. We verwachten in een gelijke strijd zeker om de titel te kunnen meestrijden.

06342ad7-3292-46f4-bc87-f3a94966d1c3Langeveld moest voor seizoen 2018 een keuze maken tussen deelname aan de ADAC TCR Germany of de TCR Europe Trophy. “TCR Europe is een nieuw kampioenschap en ik wil eerst even zien hoe die klasse zich ontwikkelt. Bovendien heb ik nog werk te doen in de TCR Germany, want in elk kampioenschap waarin ik heb gereden, heb ik tot nu toe de titel gepakt”, zegt Langeveld met een glimlach.

Teambaas Martin Kohlhaas is verheugd op het voortzetten van de samenwerking met Niels Langeveld. ”Niels heeft het echt fantastisch gedaan afgelopen seizoen. Een nieuwe auto, een nieuw team, een nieuw kampioenschap betekend niet altijd garantie voor succes. Ik ben er trots op te mogen samenwerken met zo’n ambitieuze en succesvolle rijder als Niels. Afgelopen jaar zijn we naar elkaar toe gegroeid en hebben we fantastische dingen met elkaar mogen ervaren. Dit is een perfecte basis om op voort te bouwen en voor een topklassering te gaan komend seizoen.”

Bijzonder blij is Langeveld dat hij ook komend seizoen uitkomt voor racing one en weer kan rekenen op zijn coach/engineer Herman de Jager. “Daarnaast ben ik ontzettend trots dat ik mede dankzij mijn loyale sponsors, maar nu ook enkele nieuwe, nog steeds op hoog niveau kan racen. Nieuw is dat ik dit seizoen ook werkzaamheden voor mijn team racing one ga uitvoeren. Ik zal dit seizoen in het GT4 European Series kampioenschap optreden als teammanager van de twee Audi GT4’s van racing one. Een geweldige nieuwe uitdaging in mijn racecarrière!”

Eind maart komt Niels Langeveld voor het eerst in actie in de Audi RS3 LMS tijdens drie testdagen op de Motorsport Arena Oschersleben. Daar zal de viervoudig kampioen zich samen met zijn team optimaal gaan voorbereiden op de seizoensstart op hetzelfde Duitse circuit met races op 14 en 15 april.


773af4b6-0604-41bb-b508-bd4ddbf1e68f
Kalender 2018 TCR Germany
13.04. – 15.04. Oschersleben
27.04. – 29.04. Most
08.06. – 10.06. Red Bull Ring
03.08. – 05.08. Nürburgring
17.08. – 19.08. Zandvoort
07.09. – 09.09. Sachsenring
21.09. – 23.09. Hockenheimring