Job van Uitert komt in 2022 uit in de European Le Mans Series voor het team van Panis Racing. De Jonge Nederlander, die de afgelopen drie seizoen succesvol was in de LMP2 klasse van het Europees kampioenschap zal samen met Nico Jamin en Julien Canal met een ORECA 07 gaan strijden om de Europese titel.

Met het teken voor het Franse team voegt Van Uitert zich bij de succesformatie van oud- Formule 1 racewinnaar Olivier Panis dat in 2021 zowel op Le Mans als in de European Le Mans Series vooraan meestreed. “Het team heeft de, voor iedereen verplichte, Goodyear banden echt goed onder controle en met iemand als Olivier aan het roer weet je niet alleen zeker dat de auto goed zal zijn, maar dat je ook enorm veel kunt leren”, aldus de nieuwbakken Panis Racing coureur.

Van Uitert, vorig jaar nog succesvol met Racing Team Nederland in het FIA World Endurance Championship wordt met de stap herenigd met de Fransman Jamin, met wie hij afgelopen seizoen het Europees kampioenschap reed. Julien Canal is wel nieuw voor Van Uitert, maar niet in de lange-afstands racerij. De Fransman werd tweemaal wereldkampioen in de LMP2 klasse, won al driemaal zijn klasse in de 24 uur van Le Mans en finishte bij de laatste twee edities van de grootste autosportwedstrijd ter wereld steevast op het podium. “Ik heb twee geweldige teamgenoten om samen mee te gaan strijden. Ik kan het goed met Nico vinden en ook qua set-up zitten we op een lijn. Julien is zo ervaren, snel en succesvol dat ik zeker weet dat we met deze line-up gaan vechten om overwinningen en hopelijk de titel.”

Ook de 24 uur van Le Mans is volledig in het vizier van het Franse team maar, moet zoals iedereen natuurlijk wel wachten en hopen op een officiële uitnodiging. “Dat is altijd spannend, maar het team stond de afgelopen jaren op het podium en is een vaste waarde in de door de ACO georganiseerde raceseries. Ik heb alle hoop dat we in Juni ook in Frankrijk gaan vechten om succes.”

De European Le Mans Series kent dit seizoen zes wedstrijden en begint in April op het circuit van Paul Ricard. Op iconische banen als Imola, Hungaroring, Barcelona, Spa-Francorchamps en het Portugese Portimão wordt uiteindelijk de Europese titel beslist. “Het wordt een zwaar jaar, want er staan bijna 20 LMP2’s aan de start. Maar ook een heel spectaculair jaar. Ik kan niet wachten!”, zo glimlacht Van Uitert aan de vooravond van zijn vierde seizoen in de LMP2 klasse.

page1image11032464

X