fbpx

JOB VAN UITERT LEIDT RLR MSPORT LIGIER NAAR TWEEDE ELMS ZEGE

Job van Uitert heeft op het Oostenrijkse Red Bull Ring samen met John Farano en Rob Garofall voor de tweede keer dit seizoen een klasse-overwinning in de European Le Mans Series geboekt. De 19-jarige Dongenaar won met zijn teamgenoten en het Britse RLR Msport team de LMP3 klasse, de op-een-na snelste klasse in het veld en voert na drie races bovenaan de strijd om de titel aan.

In de Oostenrijkse bergen legde Van Uitert al bij de start de basis voor zijn succes. Gestart als derde pakte hij al voor de eerste bocht de leiding en behield die gedurende het eerste kwart van de vier uur durende wedstrijd, ondanks herhaaldelijk aandringen van de Deen Mikkel Jensen. Het was echter in het tweede uur van de race dat Van Uitert echt het verschil begon te maken. Op een overvolle Red Bull Ring navigeerde de Brabander het langzamere verkeer uitstekend en vergrootte zijn voorsprong naar ruim veertig seconden voordat hij na bijna twee uur racen het stuur overgaf aan zijn Canadese teamgenoot John Farano.

De zakenman was het hele weekend al op sterk op het technisch uitdagende circuit en dat bleek opnieuw tijdens het uur dat hij aan boord van de ruim 400pk sterke Ligier LMP3 doorbracht. Farano hield zich dankzij de door van Uitert opgebouwde voorsprong staande in het sterke veld en bracht de wit-en-bronzen RLR Msport LMP3 met nog een uur te gaan naar binnen voor de laatste tankbeurt en rijderswissel.

Na de laatste stops kwam de RLR Msport Ligier met Rob Garofall achter het stuur terug op de baan als tweede, maar een goede stint en een juiste tactische keus door het team zorgde ervoor dat het team terug op de leidende positie kwam en Rob Garofall de race uit kon maken. Hiermee werd alsnog de bijzondere monsterstint van Van Uitert beloond met de zege.

“Ik ben ontzettend gelukkig dat we na het moeilijke weekend in Monza zo terug kunnen slaan. Ik moest verschil maken en dat lukte net als op Paul Ricard heel goed. De baan was het hele weekend wisselvallig en vandaag draaide om daar zo goed mee omgaan. Ik ben trots hoe we dat als team hebben gedaan en dat we daardoor ook de leiding in het kampioenschap weer te pakken hebben”, aldus Job van Uitert na de wedstrijd.

Dankzij de zege heeft RLR Msport met 50,5 punt de leiding in het kampioenschap, 4,5 punt voor op de dichtstbijzijnde concurrenten. De eerstvolgende wedstrijd is op het legendarische circuit van Silverstone op 18 augustus.

Volg Job via: Job van UitertGeef een reactie