JOB VAN UITERT ALS “SUPERSUB” NAAR RACING TEAM NEDERLAND

JOB VAN UITERT ALS “SUPERSUB” NAAR RACING TEAM NEDERLAND

Job van Uitert zal in het aankomende World Endurance Championship seizoen tweemaal in actiekomen voor het Nederlandse Racing Team Nederland. Als “supersub” zal de 20-jarige Dongenaar, die momenteel aan de leiding van de European Le Mans Series gaat, op Silverstone en Shanghai in actie komen met de Jumbo-gele Oreca.

Omdat Nyck de Vries in het weekend van Silverstone twee Formule 2-races in het voorprogramma van de Grand Prix van België moet rijden, wordt Job van Uitert als vervanger van Nyck ingezet in de 4 uur van Silverstone op 1 September. In Engeland racet Job samen met Frits van Eerd en Giedo van der Garde de nieuwe auto van Racing Team Nederland besturen; de Oreca ingezet in samenwerking met het Franse TDS Racing.

Van Uitert komt dit jaar met zo’n zelfde Oreca uit in het Europees kampioenschap voor het RussischeG-Drive team. Ook die auto wordt gerund door TDS. Na Silverstone komt Job nogmaals uit voor Racing Team Nederland, tijdens de 4 Hours of Shanghai die in November wordt verreden. In China vervangt hij Frits van Eerd die dat weekend verhinderd is.

Frits van Eerd: “Persoonlijk en met Jumbo support ik al jaren jong talent. In de autosport is dat begonnen met Max Verstappen en inmiddels hebben we ook Nyck in de Formule 2 en bij Racing Team Nederland, Rinus van Kalmthout in Amerika en Job in de langeafstandsracerij. Vorig jaar heeft Job het fantastisch gedaan in de LMP3 en nu doet hij het ook geweldig in de LMP2, met meteen een overwinning in het EK en een indrukwekkend debuut op Le Mans. Omdat Nyck dit jaar kampioen kan worden in de Formule 2, moet hij natuurlijk op Spa zijn. Dat Job hem nu vervangt op Silverstone en mij straks in China, is voor Racing Team Nederland een enorme aanwinst: Job is snel, heeft ervaring metde Oreca en kent de crew van TDS goed. Mooi hoe op deze manier alles samenkomt.”

Job van Uitert: “Vanaf mijn eerste jaar in de autosport heeft Frits mij gesteund en ik ben dan ook ontzettend blij en trots dat ik nu voor Racing Team Nederland kan uitkomen. Hopelijk is mijn ervaring met Oreca en TDS van nut voor het team, op jacht naar succes op Silverstone en in China. We hebben een sterk team en met de Oreca moeten we in beide races podium kandidaat zijn.”

Xavier Combet (TDS): “Toen we Job in 2018 met onze Oreca lieten testen, zagen we meteen zijnpotentieel. Hij heeft ons sindsdien niet teleurgesteld, want hij is snel, werkt hard en nauwkeurig en maakt geen fouten. We zijn dan ook blij dat Job nu ook, samen met Frits, Giedo en Nyck, ook deel uitmaakt van Racing Team Nederland. We zijn er zeker van dat we op deze manier vooraan meekunnen doen.”

De eerstvolgende wedstrijd in de European Le Mans Series wordt verreden op 20 juli op het Spaanse circuit van Barcelona. Daar verdedigt Job samen met Roman Rusinov en oud-Formule 1 coureur Jean- Eric Vergne voor Gdrive Racing de leiding in het kampioenschap.Geef een reactie