Jaap van Lagen met topteam door in Porsche Supercup

Jaap van Lagen met topteam door in Porsche Supercup

Ede/Sattel (CH), 2 april 2020 – In een tijd waarin ook het meeste autosportnieuws verband houdt met corona, zorgt Jaap van Lagen voor een welkome uitzondering. De ervaren coureur uit Ede is ingelijfd door het Zwitserse raceteam Fach Auto Tech om te racen in de Porsche Supercup. “Het voelt geweldig om terug te zijn op het oude nest. Met Alex heb ik mijn grootste succes in de Porsche Supercup gevierd.”

Jaap van Lagen doelt daarbij op het jongensboek uit 2015. Hij werd op het allerlaatst door teambaas Alex Fach op de startlijst gezet als gastrijder voor de Supercup race in Monaco. Jaap kwam, zag en overwon. In de kwalificatie greep de routinier de pole position en vanaf die eerste startplek nam Jaap koelbloedig de leiding. Na 16 ronden reed hij als winnaar onder de finishvlag door.

“Winnen in Monaco. Ik krijg nog steeds kippenvel als ik daaraan terugdenk. Alles klopte dat weekend. En dat gebeurt niet zo vaak in de autosport. Ik vloog over de baan. Genieten.” Nu zijn Jaap van Lagen en Alex Fach weer herenigd. Voor de tweede keer, want de Edenaar racete ook in 2018 voor het Zwitserse succesteam.

Absoluut topteam
“Fach Auto Tech is absoluut een topteam. Nog steeds. De laatste drie jaar zijn ze als vice-kampioen geëindigd. In 2018 stond ik ook twee keer met ze op het podium”, vertelt Jaap van Lagen. Hij krijgt twee Australische teamgenoten. Joey Mawson, die vorig jaar als rookie debuteerde, en Jordan Love, de regerend kampioen van de Australische Carrera Cup die debuteert in de champions league van de Porsche cups.

“Ik denk dat we een heel sterk team hebben en mooie dingen kunnen laten zien.” Wanneer Jaap en zijn teamgenoten met de 485 pk Porsche 911 GT3 Cup de circuits op mogen, is nog ongewis. “De Porsche Supercup is onderdeel van het Formule 1 format, dus alle races zijn opgeschort. Eigenlijk hadden we nu al trainingsdagen afgewerkt in Barcelona en op Zandvoort.”

Gezond blijven is veel belangrijker
Vooral de race tijdens de Grand Prix van Zandvoort had Jaap rood omcirkeld in zijn agenda staan. “Op Zandvoort liggen mijn roots, op die baan heb ik alles geleerd. Ik keek er echt naar uit om daar voor volle tribunes te racen. Heel jammer dat het voorlopig allemaal is uitgesteld. Overigens wel de enig juiste keuze, want met z’n allen gezond blijven is veel belangrijker dan racen.”

Veel lokale sponsoren
Jaap van Lagen wordt gesteund door een groot aantal lokale ondernemingen: Vink Kunstoffen, Polskamp meat industry, Oranjedak, Joalpe.eu, Wedeflex, Stroomberg meat, Energy Bullets, Febo, Meijer tegels, Zantingh, UrbanInterest, Gustav Amsterdam, Ciass Ede bv, RaceArt.

Porsche Mobil 1 Supercup, Budapest 2018
#5 Jaap van Lagen (NL, FACH AUTO TECH)


Geef een antwoord