Driftcursus Zaterdag 04-11-2023 Level 3

// TIJDSCHEMA

08:30 – Aanmelding en ontvangst
08:45 – Start briefing Driftcursus Level 3
08:55 – Naar de auto’s
09:00 – Start ochtendgedeelte – open pitlane
12:00 – Lunchpauze
13:00 – Start middagdeel – open pitlane
16:30 – Einde Driftcursus

// SAMENSTELLEN

Auto
Lunch
Instructie

20 op voorraad

// HOE ZIET EEN CURSUSDAG ERUIT?

De Driftcursus Level 1 begint met de aanmelding en ontvangst met een goede kop koffie of thee. Vervolgens wordt tijdens de theorie door onze ervaren instructeurs de basis uitgelegd met de focus op kijken, stuurtechniek en natuurlijk het verschil tussen over- en onderstuur! Daarnaast wordt uitgelegd hoe je een drift inzet, weer stopt en hoe je een drift moet continueren. Ook worden verschillende drifttechnieken uitgelegd zoals lastwissel, de clutch kick en de scandinavian flick! Tijd om de baan op te gaan met de eigen of huurauto om de theorie in de praktijk uit te proberen!

We beginnen op een cirkel of driftplein waar de snelheid laag ligt. We driften in de tweede versnelling, kijken of je overstuur kunt creëren, opvangen en kunt continueren. Daarna oefenen we hoe de auto te controleren tijdens een losse drift in een bocht naar links of rechts, het leven bestaat namelijk niet alleen uit rotondes!

Beheers je de cirkel en de losse bochten? Dan gaan we een stapje verder met een gitaarvormig parcours. Een drift mooi afbreken of nog mooier, de tweede slip controleren en de auto direct de andere kant op laten driften.

In de middag, bij Driftcursus Level 2, zetten we een langer, uitdagend parcours uit en gaan we de snelheid opvoeren! Probeer eens de derde en misschien wel vierde versnelling tijdens de drift! Dan moet je pas echt werken om snel genoeg te sturen en het gas goed te doseren om de auto onder controle te houden.

// FACTS

STUURTECHNIEK

ONDER- & OVERSTUUR

VER VOORUITKIJKEN

STUREN MET JE GAS

// EEN BELEVING DIE JE BIJ BLIJFT

// DE HUURAUTO’S

bmw

BMW 318ti (E36)

1895 CC 4-CILINDER
140 PK / 180 NM
± 1.150 KG
HANDGESCHAKELD
ACHTERWIELAANDRIJVING

bmw

BMW 325i (E30)

2500 CC 6-CILINDER
170 PK / 225 NM
± 1.075 KG
HANDGESCHAKELD
ACHTERWIELAANDRIJVING

bmw

BMW 325i (E36)

2500 CC 6-CILINDER
192 PK / 245 NM
± 1.175 KG
HANDGESCHAKELD
ACHTERWIELAANDRIJVING

// OP ZOEK NAAR PROGRAMMA OP MAAT?

RSZ werkt aan een gedegen aanpak die past bij elk niveau, wat resulteert in een steile leercurve. Ben jij op zoek naar een plan van aanpak die het beste bij jou wensen en eisen passen? Neem dan contact met ons op voor een programma op maat.
Twijfel je welke training voor jouw interssant is? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijk gesprek waarbij wij kijken naar de huidige ervaring en wat jouw doelen zijn.
Ook als je vragen hebt over welke huurauto’s er beschikbaar zijn, wat de mogelijkheden zijn om met een groep te komen en/of speciale wensen hebt, wij helpen jou graag!

// RSZ ADVISEURS

// VERVOLG TRAININGEN

Racecursus
Niv 1 – Everybody starts somewhere
Racecursus upgrade
Niv 2 – Get your EU license
Race & Tactics
Niv 3 – Be better then the rest