fbpx

EERSTE LMP2 ZEGE VOOR JOB VAN UITERT IN MONZA

EERSTE LMP2 ZEGE VOOR JOB VAN UITERT IN MONZA

Job van Uitert, Roman Rusinov en Norman Nato hebben op het Italiaanse circuit van Monza de tweede wedstrijd in het European Le Mans Series seizoen gewonnen. Het drietal, uitkomend voor Gdrive Racing, kwam dankzij een fantastische stint van de pas 20-jarige Van Uitert halverwege de vier-uurs race aan kop en gaf die leidende positie ondanks een spannende finish niet meer uit handen.

FIA European Le Mans Series ELMS Championship 4 Hours, Monza, Italië – Photo Clement Marin / DPPI

Net zoals in de eerste race van het seizoen was het Roman Rusinov die de start van de wedstrijd voor zijn rekening nam. Startend als tweede vocht hij zich een weg door de eerste chicane en reed een uitstekende eerste gedeelte van de race waarin hij de oranje Aurus 01 in de top vijf hield.

Het was een positie van waaruit Job van Uitert gelanceerd werd aan de start van een stint die in totaal bijna 2 uur zou duren. Wat volgde was, in pas de derde LMP2 race uit zijn nog jonge carrière, een uitstekend optreden waarin Van Uitert niet alleen naar voren reed, maar ook meteen de leiding pakte in de wedstrijd. Dat hij dit ook nog eens deed met het LMP2 ronderecord op het Italiaanse “Temple of Speed” voelde als een kers op de taart. “Dit was voor mij echt een heerlijke stint. Niet alleen omdathet bijna vanzelf leek te gaan en ik snel vooraan terecht kwam maar ook omdat ik een paar ronden zonder verkeer voluit kon gaan, met het rondrecord als gevolg. Dat gevoel, dat je alles uit deze autokunt halen is heel bijzonder.”

Met nog tachtig minuten te gaan kwam de Fransman Norman Nato achter het stuur van de Gdrive Racing LMP2 met een voorsprong van bijna vijftien seconden op de United Autosports Ligier van Alex Brundle en de IDEC Sport Oreca van Paul-Loup Chatin. Chatin rekende met Brundle af en probeerde in de laatste minuten het gat met Nato te dichten maar kwam tijd en vooral snelheid tekort zodat na vier uur racen de Gdrive Racing Aurus van Job van Uitert, Roman Rusinov en Norman Nato als eerste, met ruim twee seconden voorsprong, finishte.

“Het voelt nog een beetje onwerkelijk. We winnen hier op Monza en zetten zo echt een grote stap inde goede richting wat betreft het algemeen klassement”, glimlacht Job die met zijn teamgenoten doorde zege op de eerste plaats in het kampioenschap terechtkomt en nu kan toeleven naar debelangrijkste race van het seizoen, de 24 uur van Le Mans: “Dat is waar het echt om draait, dat is hetkroonjuweel van dit seizoen, maar een ding is zeker we gaan met veel zelfvertrouwen naar Frankrijk!”

De 24 uur van Le Mans wordt verreden op 15 en 16 juni. De eerstvolgende European Le Mans Series race vindt plaats op het circuit van Barcelona in het weekend van 19 en 20 juli.

Uitslag 4 uur van Monza

  1. Gdrive Racing | Van Uitert/Rusinov/Nato | 135 ronden
  2. IDEC Sport | Rojas/Chatin/Lafarque | +2.135
  3. United Autosports | Owen/Cullen/Brundle | +25.453
  4. United Autosports | Hanson/Albequerque | +1.11.396
  5. Graff Racing | Hirschi/Gommendy/Cougnaud | +1.13.436


Geef een reactie